Кулинарни рецепти » Постна кухня » Ястия на фурна

Постна кухня:

Вегетариански гювеч от Берковица

Продукти: • 500 г пресни картофи • 4-5 стръка праз • 500 г моркови • 1 к.ч. ориз • 100 мл олио • 5-6 стръка целина • 200 г стерилизирани гъби • 1-2 дафинови листа • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме на колелца морковите и праза и ги з...

Вегетариански гювечета

Продукти: • 4 картофа • 3 с.л. олио • 1 парченце масло • 4 печени чушки • 1 домат • 1 парче кашкавал • 1 парче сирене • 4 яйца • магданоз, сол Начин на приготвяне: Обелените картофи нарязваме на продълговати ивици и ги задушаваме с мазнината и мал...

Вегетариански пай в глинен гювеч

Продукти: (за 6 порции) • 1 к.ч. бяло вино • 1-2 глави лук • 1 глава целина • 2 червени чушки • 3 моркова • 150 г зелен фасул • 1/3 ч.ч. грах • 1/3 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. мляко • 2 ч.ч. зеленчуков бульон • 1 връзка магданоз • 1ч.л. сол • 1/2 ч.л. мащерк...

Вегитарианско руло с готови кори

Продукти: (за 3 порции) • 2 кори за баница • 2 стръка праз • 3-4 картофа • 20 маслини • 1 с.л. настъргано сирене • 1 ч.л. доматено пюре • 1 к.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на ситно и го задушаваме до омекване с 3 с.л....

Вкусни бобени гювечета

Продукти: • 2 чаени чаши фасул • 1/2 чаена чаша олио • 3-4 глави лук • 2-3 домата • 1 чаена лъжичка червен пипер • магданоз • джоджен • сол • по желание 5-6 лютиви чушлета Начин на приготвяне: Почистваме фасула, измиваме го и го заливаме със студен...

Градинарска мусака

Продукти: (за 5 порции) • 100 г моркови • 150 г целина • 250 г картофи • 150 г тиквички • 150 г зелен фасул • 250 г грах • 400 г домати • 75 г ориз • 1 1/2 к.ч. олио • 2-3 яйца • 250 мл прясно мляко • 50 г брашно • 50 г кашкавал • 3 глави лук • ма...

Градинарски гювеч

Продукти: • 1 тиквичка • 1 патладжан • 1 к.ч. грах • 1 ч.ч. нарязан зелен фасул • 3 чушки • 4 картофа • 1 парче прясно зеле • 2 глави лук • 1 ч.ч. бамя (почистена от дръжките) • 3 домата • 1 к.ч. олио • 3 яйца • 1 ч.л. червен пипер • 2 с.л. ситно н...

Гулии, пълнени с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 8 гулии • 300 г гъби, накиснати в оцет • 1 глава лук • половин пакетче краве масло • 250 г кисела сметана • сол Начин на приготвяне: Изпичаме измитите гулии в гореща фурна до омекване. Обелваме ги и издълбаваме средата им. Прибав...

Гъбен кебап

Продукти: • 500 г пресни гъби • 3 с.л. краве масло или олио • 1 глава лук • джоджен, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на малки парченца и ги задушаваме в мазнината. Щом поомекнат, прибавяме ситно нарязания лук и също леко г...

Гъби в гювечета

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг печурки • 1 лимон • 4 жълтъка • 1 кофичка сметана • 100 г настърган кашкавал • половин пакетче масло • сол, черен пипер, индийско орехче Начин на приготвяне: Поръсваме гъбите с лимонов сок, за да не почерняват. Нарязваме г...

Гъби плакия

Продукти: (за 4-5 порции) • 700-800 г гъби • 1 к.ч. олио • 2-3 с.л. олио • 3-4 глави лук • 2 моркова • половин глава целина • 2 с.л. брашно • 3-4 домата • 2 скилидки чесън • 1 дафинов лист • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 лимон черен пипер, сол ...

Гъби по гръцки

Продукти: • 300 г гъби • 1 глава лук • 1 чушка • 1-2 скилидки чесън • сол • 10-15 зелени маслини • 2-3 с.л. лимонов сок • 1 к.ч. зехтин • чубрица • черен пипер и магданоз Начин на приготвяне: Нарязваме зеленчуците на ситно, а гъбите на средно гол...

Гъби по московски

Продукти: (за 5 порции) • 700 г гъби • 1 пакетче краве масло • 4 глави лук • 10 яйца • 100 г сметана • 1 с. л. ситно нарязан магданоз • 150 г кашкавал • сол Начин на приготвяне: Добре измитите гъби нарязваме на филийки, а почистения лук – на дребно. З...

Гъби с естрагон

Продукти: (за 4 порции) • 16-20 гъби • 1 разбито яйце • 1-2 с.л. галета • 100 г извара • 2 с.л. майонеза • 1 твърдо сварено яйце • 1 с.л. ситно нарязан пресен естрагон • 1 с.л. стрит сух естрагон • 1/4 червена чушка • 1-2 скилидки чесън • сол, черен пипер...

Гъби с кисело зеле

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г гъби, 3 глави лук • 1 к.ч. ориз • 1 кисела зелка • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол • зелев сок Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на парченца. Задушаваме ги в 2 с.л. олио и 2 с.л. вода. Нар...

Гъби с ориз

Продукти: (за 4 порции) • 1 буркан стерилизирани гъби • 2 ч.ч. ориз • 1 глава лук • 1 к.ч.олио • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото, към което сме прибавили 1 с.л. вода. Прибавяме ...

Гъби с пикантен пълнеж

Продукти: • 12 едри печурки • половин пакетче краве масло • 1 глава чесън • 1 глава лук • 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 с.л. лимонов сок • сол и черен пипер Начин на приготвяне: Почистваме гъбите и ги измиваме. Смесваме маслото, ситно нарязания л...

Гъби с яйца и сирене Крема

Продукти: (за 4 порции) • 400 г гъби • 1 пакетче сирене „Крема” • 1 глава лук • 2 червени пиперки • 4 яйца • половин пакетче краве масло • 1-2 с.л. олио • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите на ивички и ги изпържваме в половината масло...

Гъби със зарзават в пръстен гювеч

Продукти: (за 5 порции) • 250 г гъби • половин глава целина • 1-2 глави лук • 4 средно големи домата • 4 по-големи картофа • 4 с.л. грах от консерва • 5-6 по-големи зелеви листа • 1 непълна ч.ч. ориз • 5 с.л. олио • магданоз, джоджен • черен пипер, сол ...

Гъби със сирене и бадеми

Продукти: • 16 средно големи гъби • 30 г обелени бадеми • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 4 скилидки нарязан чесън • 2-3 стръка нарязан пресен лук • 50 г сирене • 1-2 с.л. олио • черен и червен пипер • къри, сол Начин на приготвяне: Отделяме пънчет...

Гъби със сметана

Продукти: • 500 г гъби • 1 глава лук • 3-4 с.л. олио • 3-4 скилидки чесън • 1 ч.ч. бяло вино • 2 ч.ч пилешки бульон • 1 ч.ч. сметана • 200 г кашкавал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазн...

Гювеч от домати

Продукти: • 7-8 домата • 4 с.л. галета • 1 с.л. наситнен магданоз • 1 ч.л. червен пипер • 1 к.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Поръсваме дъното на глинен гювеч с част от наситнения магданоз и нареждаме отгоре 1 ред нарязани на кръгчета дом...

Гювеч от консервирани зеленчуци

Продукти: (за 8 порции) • 1/2 буркан гювеч • 1/2 буркан зерен фасул • 1/2 буркан зелен грах • 1/2 буркан мариновани чушки • 5-6 гъби от консерва • 1 стрък праз • 2 глави лук • 5-6 моркова • половин глава керевиз • 1 кг картофи • 1 к.ч. олио • половин па...

Гювеч от пиперки, яйца и сирене

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг пиперки • 5-6 яйца • 250-300 г натрошено сирене • 500 мл прясно мляко • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме пиперките като за паприкаш. Пържим ги в сгорещената мазнина, докато омек...

назаднапред
Начало