Продукти:
• 500 г пресни картофи
• 4-5 стръка праз
• 500 г моркови
• 1 к.ч. ориз
• 100 мл олио
• 5-6 стръка целина
• 200 г стерилизирани гъби
• 1-2 дафинови листа
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на колелца морковите и праза и ги задушаваме в олиото. Добавяме нарязаните на кубчета картофи, заливаме сместа с малко вода и оставяме на тих огън за около 20 минути.
Прибавяме ориза, дафиновите листа и когато гювечът е вече полуготов, прибавяме останалите подправки.
Изсипваме в тавичка и добавяме ситно нарязаните гъби. Запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...