Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с боб и маслини

 Пълнени чушки с боб и маслини

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400 г сварен фасул
• 3-4 глави лук
• 10-15 маслини без костилките
• 2 моркова
• 6-7 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• сол, черен и червен пипер
• магданоз, джоджен
• сухи или замразени червени чушки

Начин на приготвяне:

Попарваме чушките с вряла вода и им изчистваме семките.

Задушаваме в сгорещеното олио нарязаните на ситно лук и чесън, прибавяме наситнените моркови, пържим и тях 2-3 мин и слагаме фасула в тигана. Пържим и него 3-4 мин.

Слагаме наситнените маслини, подправките, размитото в малко вода доматено пюре и клокваме всичко.

С тази смес, като поизстине, пълним чушките, нареждаме ги в намаслена тавичка, наливаме малко олио и вода и печем в умерена фурна. Готовото ястие поръсваме обилно с магданоз.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало