Продукти: (за 4-5 порции)
• 400 г сварен фасул
• 3-4 глави лук
• 10-15 маслини без костилките
• 2 моркова
• 6-7 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• сол, черен и червен пипер
• магданоз, джоджен
• сухи или замразени червени чушки
Начин на приготвяне:
Попарваме чушките с вряла вода и им изчистваме семките.
Задушаваме в сгорещеното олио нарязаните на ситно лук и чесън, прибавяме наситнените моркови, пържим и тях 2-3 мин и слагаме фасула в тигана. Пържим и него 3-4 мин.
Слагаме наситнените маслини, подправките, размитото в малко вода доматено пюре и клокваме всичко.
С тази смес, като поизстине, пълним чушките, нареждаме ги в намаслена тавичка, наливаме малко олио и вода и печем в умерена фурна. Готовото ястие поръсваме обилно с магданоз.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...