Продукти: (за 4-5 порции)
• 0,5 кг патладжани
• 250 г сирене
• 7 яйца
• 75 г мазнина
• 2 червени чушки
• 1 глава лук
• 1/2 връзка магданоз
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги наситняваме. Разбъркваме ги със сиренето.
В 2/3 от мазнината задушаваме нарязаните на ситно лук и чушки. Прибавяме патладжаните, чукваме в тази смес 2 яйца, подправяме с магданоз и сол, разбъркваме и я разпределяме в 4 гювечета, в които сме сложили и останалата мазнина.
Запичаме 10 мин в умерена фурна, чукваме във всяко гювече по едно яйце, изключваме фурната и печем, докато яйцата се забулят, като внимаваме жълтъците да останат сочни.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...