Продукти: (за 4-5 порции)
• 0,5 кг патладжани
• 250 г сирене
• 7 яйца
• 75 г мазнина
• 2 червени чушки
• 1 глава лук
• 1/2 връзка магданоз
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Опичаме патладжаните, обелваме ги и ги наситняваме. Разбъркваме ги със сиренето.
В 2/3 от мазнината задушаваме нарязаните на ситно лук и чушки. Прибавяме патладжаните, чукваме в тази смес 2 яйца, подправяме с магданоз и сол, разбъркваме и я разпределяме в 4 гювечета, в които сме сложили и останалата мазнина.
Запичаме 10 мин в умерена фурна, чукваме във всяко гювече по едно яйце, изключваме фурната и печем, докато яйцата се забулят, като внимаваме жълтъците да останат сочни.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...