Продукти: (за 4 порции)
• 2 връзки пресен лук /само зелената част/
• 60 г краве масло
• 200 г краве сирене
• 6 яйца
• 2 с.л. галета
• 500 мл прясно мляко
• стрита мащерка, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сравнително едро зелената част на лука и задушаваме в разтопеното масло и малко вода, докато омекне. Сваляме от огъня и оставяме да изстине.
Прибавяме настърганото сирене, галетата и мащерката. Посоляваме на вкус, разбъркваме добре и изсипваме в намазана с масло тавичка.
Разбиваме яйцата с миксер, прибавяме млякото и заливаме лука. Печем в умерено силна фурна, докато заливката се позачерви.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...