Кулинарни рецепти » Лук със сирене по македонски

 Лук със сирене по македонски

Продукти: (за 4 порции)

• 2 връзки пресен лук /само зелената част/
• 60 г краве масло
• 200 г краве сирене
• 6 яйца
• 2 с.л. галета
• 500 мл прясно мляко
• стрита мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сравнително едро зелената част на лука и задушаваме в разтопеното масло и малко вода, докато омекне. Сваляме от огъня и оставяме да изстине.

Прибавяме настърганото сирене, галетата и мащерката. Посоляваме на вкус, разбъркваме добре и изсипваме в намазана с масло тавичка.
Разбиваме яйцата с миксер, прибавяме млякото и заливаме лука. Печем в умерено силна фурна, докато заливката се позачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало