Кулинарни рецепти » Карфиол и целина на фурна

 Карфиол и целина на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малка глава карфиол
• 1 малка глава целина
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 3 с.л. масло или маргарин
• 1/2 ч.ч. сметана
• 4 яйца
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме мазнината и в нея запържваме нарязаните на ситно лук и моркови. Угасяваме със сметаната и добавяме подправките. Пасираме и оставяме сместа да изстине.

Карфиолът накъсваме на розички, целината нарязваме на ситно. Варим зеленчуците в подсолена вода 10-ина минути и отцеждаме.

Смесваме яйцата с изстиналата сметанова смес, прибавяме варените зеленчуци и изсипваме сместа в намслена тавичка. Покриваме с фолио и печем около 50 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало