Продукти: (за 5 порции)
• 10 по-големи картофа
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• 2-3 глави лук
• 2 с.л. ориз
• 3 домата
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно морковите, целината и пащърнака и ги задушаваме до омекваме.
Запържваме до зачервяваме дребно нарязания лук, след което прибавяме задушените зеленчуци, ориза, част от обелените и настъргани домати и малко вода. Оставяме сместа да поври 5-6 мин. Отстраняваме от огъня и добавяме подправките.
Пълним издълбаните картофи с готовата плънка, заливаме ги с кипящ доматен сос и масло и ги печем.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...