Продукти: (за 5 порции)
• 10 по-големи картофа
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• 2-3 глави лук
• 2 с.л. ориз
• 3 домата
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно морковите, целината и пащърнака и ги задушаваме до омекваме.
Запържваме до зачервяваме дребно нарязания лук, след което прибавяме задушените зеленчуци, ориза, част от обелените и настъргани домати и малко вода. Оставяме сместа да поври 5-6 мин. Отстраняваме от огъня и добавяме подправките.
Пълним издълбаните картофи с готовата плънка, заливаме ги с кипящ доматен сос и масло и ги печем.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...