Кулинарни рецепти » Гювеч със сушени гъби

 Гювеч със сушени гъби

Продукти:

• 100 г сушени гъби
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 3-4 картофа
• 1 суха червена чушка
• 2 с.л. ориз
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрит девисил
• 1 ч.л. стрит джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги задушаваме в малко вода, докато поомекнат. Нарязваме лука на дребни кубчета, а морковите нарязваме на колелца.

Попарваме гъбите с вряла вода и ги варим, докато омекнат. После отцеждаме и ги сипваме в глинен гювеч. Прибавяме картофите, морковите, лука и ориза. Слагаме попарената чушка и поръсваме с девесил и джоджен.

Посоляваме на вкус, наливаме топла вода, която да покрие продуктите и разбъркваме. Печем гювеча в умерено загрята фурна, като от време на време разбъркваме.

Автор: Гергана Дончева

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало