Кулинарни рецепти » Гювеч със сушени гъби

 Гювеч със сушени гъби

Продукти:

• 100 г сушени гъби
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 3-4 картофа
• 1 суха червена чушка
• 2 с.л. ориз
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрит девисил
• 1 ч.л. стрит джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на филийки и ги задушаваме в малко вода, докато поомекнат. Нарязваме лука на дребни кубчета, а морковите нарязваме на колелца.

Попарваме гъбите с вряла вода и ги варим, докато омекнат. После отцеждаме и ги сипваме в глинен гювеч. Прибавяме картофите, морковите, лука и ориза. Слагаме попарената чушка и поръсваме с девесил и джоджен.

Посоляваме на вкус, наливаме топла вода, която да покрие продуктите и разбъркваме. Печем гювеча в умерено загрята фурна, като от време на време разбъркваме.

Автор: Гергана Дончева

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало