Кулинарни рецепти » Суфле с гъби

 Суфле с гъби

Продукти:

• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 2-3 яйца
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

За соса:

• 20 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно гъбите и ги поръсваме с черен пипер и сол. Задушаваме ги в разтопеното масло, докато поомекнат. Наливаме 1 к.ч. подсолена вода и варим на умерен огън. Щом гъбите омекнат напълно, отстраняваме от огъня.

Запържваме брашното за соса и разреждаме запръжката с прясното мляко. Посоляваме и варим при непрекъснато бъркане, докато сосът се сгъсти. Наливаме го при гъбите и добавяме разбитите яйца и настъргания кашкавал.

Разбъркваме и прехвърляме сместа в намаслена тавичка. Печем на водна баня, докато суфлето се сгъсти.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало