Кулинарни рецепти » Картофи плакия

 Картофи плакия

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг картофи
• 8 с.л. олио
• 2 моркова
• 1 главичка лук
• 1 парче целина
• 4 домата
• 5 скилидки чесън
• половин лимон
• черен пипер, магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука, целината и морковите на дребно и ги задушаваме в мазнината и малко вода до омекване.

Обелваме картофите и ги нарязваме на средно дебели кръгчета.

Смезваме задушените зеленчуци с картофите, посоляваме, разбъркваме и изсипваме в тавичка. Отгоре нареждаме кръгчета от доматите и полукръчета от лимона, на който сме обелили кората.

Заливаме ястието с малко гореща вода, поръсваме със смес от нарязаните на кръгчета скилидки чесън и част от дребно нарязаните магданоз и копър.

Печем в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с останалата част от копъра и магданоза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало