Кулинарни рецепти » Мусака от зелен фасул и патладжани

 Мусака от зелен фасул и патладжани

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг зелен фасул
• 1 глава лук
• 2-3 патладжана
• 1-2 червени домата
• 1 к.ч. доматен сок
• 1 к.ч. олио
• 1 връзка магданоз

За заливката:

• 1 ч.ч. прясно мляко и 2 яйца
или
• 2 с.л. препържено в масло брашно и 2 ч.ч. прясно мляко.

Начин на приготвяне:

Нарязваме изчистения и измит зелен фасул и го сваряваме в малко вода заедно с нарязаните на дребно лук и домати. Нарязваме патладжана на филийки фи го изпържваме в сгорещената мазнина.

В тавичка редим ред патладжани, ред зелен фасул. Заливаме с доматения сок, смесен с останалата от пърженето на патладжаните мазнина. Наръсваме с магданоз и печем във фурната.

Когато водата се изпари, приготвяме заливката от разбитите в млякото яйца (или от изпържено в масло брашно и мляко), сипваме я върху мусаката и допичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало