Продукти: (за 4 порции)
• 500 г зърна от царевица (от консерва или замразени)
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 200 г кашкавал
• 1 чушка
• 80 г маргарин
• 80 мл прясно мляко
• 30 г брашно
• 1 ч.л. горчица
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В половината маргарин и малко вода задушаваме на слаб огън нарязаните лук и чушка. Когато омекнат, прибавяме брашното, червения пипер, солта и горчицата. Поръсваме с черен пипер.
При непрекъснато бъркане прибавяме разбитите яйца, топлото прясно мляко, настъргания кашкавал и царевицата.
Намазваме с останалия маргарин тавичка и изсипваме в нея добре разбърканата смес. Слагаме ястието да се запече в умерена фурна.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...