Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с риба и аспержи

 Домати, пълнени с риба и аспержи
(Холандия)

Продукти:

• 4 големи домата
• 4 тънки рибени филенца
• 8 варени стръкчета аспержи
• 120 г настъргано сирене гауда
• 1 с.л. галета
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме доматите, отрязваме им капачета и ги издълбаваме. Разбъркваме сиренето с галетата, поръсваме с черен пипер и разпределяме сместа по доматите.

Натъркваме филенцата със сол и черен пипер, увиваме с всяко филенце по два стръка аспержи и ги слагаме в доматите. Добавяме във всеки домат по парченце масло и печем 30 мин в слаба фурна.

Автор: Гергана Петрова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало