Продукти:
1 ч.ч. зрял фасул
1 връзка корени за супа
3-4 картофа
1 глава лук
1 стрък праз
100 г маслини
1-2 к.ч. олио
1-2 с.л. доматено пюре
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза и фасула за 1 час в студена вода, след което отцеждаме. Кипваме на огъня 3 ч.ч. подсолена вода и сипваме фасула. Варим 1 час на тих огън, след което добавяме ситно нарязаните корени за супа.
Варим още 20 мин и добавяме нарязаните на кубчета картофи. Наливаме гореща вода, която да покрие продуктите и варим още 20 мин. После отцеждаме, прибавяме почистените от костилките маслини и разстиламе сместа в тавичка. Заливаме с половината от олиото.
Сгорещяваме останалото олио и запържваме в него ситно нарязаните лук и праз. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, поръсваме червения пипер и брашното, разреждаме запръжката с част от отцедения бульон и я сипваме в тавата. Печем ястието 20-30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...