Кулинарни рецепти » Гювечета по украински

 Гювечета по украински

Продукти: (за 2 гювечета)

• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. накълцан лук
• 2 яйца
• 2 домата
• сол, черен пипер
• многолистно тесто

Начин на приготвяне:

Облицоваме дъното и стените на гювечетата с многолистно тесто. Смесваме всички продукти за плънката и я разпределяме в гювечетата.

Захлупваме и печем в гореща фурна 15 минути. После махаме капачето, намаляваме температурата и печем още 10-15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало