Кулинарни рецепти » Гювечета по украински

 Гювечета по украински

Продукти: (за 2 гювечета)

• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 с.л. накълцан лук
• 2 яйца
• 2 домата
• сол, черен пипер
• многолистно тесто

Начин на приготвяне:

Облицоваме дъното и стените на гювечетата с многолистно тесто. Смесваме всички продукти за плънката и я разпределяме в гювечетата.

Захлупваме и печем в гореща фурна 15 минути. После махаме капачето, намаляваме температурата и печем още 10-15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало