Кулинарни рецепти » Локумки

 Локумки

Продукти:

• 500 г брашно
• 250 г локум
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 60 г захар
• 120 г пудра захар
• 80 г свинска мас
• 80 мл олио
• 100 г орехови ядки
• 100 г орехови ядки
• 5 г сода бикарбонат
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното два пъти и при непрекъснато бъркане прибавяме към него смесеното с хлебната сода кисело мляко, кристалната захар и мазнината лъжица по лъжица. Омесваме умерено твърдо тесто и го разточваме на кора дебела 5 мм.

С помощта на чаена чаша изрязваме от кората кръгчета, върху които слагаме парченца локум и по малко смлени орехови ядки. След това сгъваме кръговете така, че да получим полумесеци, притискаме краищата им и ги нареждаме в намазнена тавичка.

Печем сладките в умерена фурна, докато порозовеят. Овалваме готовите локумки в размесената с ванилията пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало