Кулинарни рецепти » Бели курабии Арменуш

 Бели курабии Арменуш

Продукти:

• ч.ч. краве масло
• ч.ч. пудра захар
• 1 1/2 до 2 ч.ч. брашно
• ванилии
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото и изчакваме да изстине. Прибавяме захарта и разбиваме до побеляваме. Прибавяме ванилията и постепенно сипваме брашното - до 1 1/2 ч.ч. Месим, докато получим хомогенна смес. Правим няколко курабийки и ги изпичаме във фурната за проба. Ако не се разстелят в тавата, значи сместа е готова, ако се разстелят – добавяме още брашно.

Печем в умерена фурна /150-180°С/ без да загряваме предварително и без да намасляваме тавата /може да я поръсим с малко брашно/. Курабийките не трябва да се препичат до тъмно розови, а да останат бели и по средата им да се образува дупка.

Поръсваме готовите курабии с пудра захар. Най-вкусни са след 24 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало