Продукти:
• 2 белтъка
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 щипка сол
• 150 г захар
• 1 ванилия
• 1 с.л. нес кафе
• няколко капки бадемова есенция
• шоколадови дражета за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на сняг с лимоновия сок и солта. Смесваме захарта с ванилията и нес кафето и при непрекъснато биене на белтъчния сняг ръсим от сместа. Подправяме с есенцията.
Шприцоваме целувките върху хартия за печене, като в средата на всяка слагаме по едно шоколадово драже. Печем 30 минути при 150 градуса.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...