Кулинарни рецепти » Великденски сладки

 Великденски сладки

Продукти:

• 800 г брашно
• 200 г захар
• 5 яйца
• 200 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 150 мл олио
• настъргана кора от 1 лимон
• 1 жълтък

Начин на приготвяне:

В прясното мляко разтваряме маята, прибавяме разбитите яйца със захарта, олиото, кората от лимона и брашното. Замесваме тесто, което завиваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.

Когато тестото е готово, разделяме го на топки с големината на яйце, от които оформяме пръчки с дебелина около 1 см.

Завързваме пръчките на възел, намазваме ги с жълтъка, поръсваме ги със кристална захар и ги нареждаме в предварително намаслена тавичка. Печем ги в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало