Продукти:
• 2-3 филии сух бял хляб (без корите)
• половин глава счукан чесън
• сокът от 1 лимон
• 1 к.ч. счукани орехи
• олио
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в студена вода и го отцеждаме. Прибавяме счукания чесън и лимоновия сок и орехите.
Посоляваме и разбиваме сместа с миксер или дървена лъжица, като прибавяме малко по малко олиото.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...