Кулинарни рецепти » Пастет от червено цвекло

 Пастет от червено цвекло

Продукти:

• 1 кг червено цвекло
• 1 кофичка кисело мляко
• 4 с.л. лимонов сок
• 2 с.л. кимион
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме цвеклото и го варим в подсолена вода до омекване. Отцеждаме и го оставяме да изстине.

Нарязваме цвеклото на парченца и го пасираме, като прибавяме млякото и подправките. Поднасяме със сухари.

Автор: Ирена Колева

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало