Продукти:
• 100 г извара
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 2-3 скилидки счукан чесън
• ситно нарязан магданоз
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме изварата с миксер, като на тънка струйка прибавяме прясното мляко и олиото. След като получим гладка еднородна смес, овкусяваме със счукания чесън, сол, червен пипер и наситнен магданоз. По желание може да прибавим и черен пипер.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...