Продукти:
• 1 готово руло
• 125 г шоколад
• 3 с.л. сметана
За крема:
• 250 г шоколад
• 1 пакетче краве масло
• 100 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 ч.л. кафе
Начин на приготвяне:
Начупваме шоколада на парчета, разтопяваме го на водна баня и го смесваме със сметаната. Развиваме рулото, отстраняваме неравните краища, намазваме го с разтопения шоколад и отново го завиваме. Оставяме го на хладно да стегне.
Отделно разтопяваме шоколада за крема на водна баня с малко вода. Разбиваме размекнатото масло и прибавяме един по един жълтъците, а след това захарта, разтопения шоколад и кафето. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Нарязваме рулото на кръгчета с дебелина 5-6 мм и покриваме дъното и стените на разглобяема тортена форма. В кухината изливаме крема и покриваме отгоре с кръгчета от рулото. Оставяме тортата в хладилника, за да стегне, а след това я освобождаваме от формата.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...