Продукти:
• 1 готово руло
• 125 г шоколад
• 3 с.л. сметана
За крема:
• 250 г шоколад
• 1 пакетче краве масло
• 100 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 ч.л. кафе
Начин на приготвяне:
Начупваме шоколада на парчета, разтопяваме го на водна баня и го смесваме със сметаната. Развиваме рулото, отстраняваме неравните краища, намазваме го с разтопения шоколад и отново го завиваме. Оставяме го на хладно да стегне.
Отделно разтопяваме шоколада за крема на водна баня с малко вода. Разбиваме размекнатото масло и прибавяме един по един жълтъците, а след това захарта, разтопения шоколад и кафето. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Нарязваме рулото на кръгчета с дебелина 5-6 мм и покриваме дъното и стените на разглобяема тортена форма. В кухината изливаме крема и покриваме отгоре с кръгчета от рулото. Оставяме тортата в хладилника, за да стегне, а след това я освобождаваме от формата.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...