Продукти:
• 1 готово руло
• 125 г шоколад
• 3 с.л. сметана
За крема:
• 250 г шоколад
• 1 пакетче краве масло
• 100 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 ч.л. кафе
Начин на приготвяне:
Начупваме шоколада на парчета, разтопяваме го на водна баня и го смесваме със сметаната. Развиваме рулото, отстраняваме неравните краища, намазваме го с разтопения шоколад и отново го завиваме. Оставяме го на хладно да стегне.
Отделно разтопяваме шоколада за крема на водна баня с малко вода. Разбиваме размекнатото масло и прибавяме един по един жълтъците, а след това захарта, разтопения шоколад и кафето. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Нарязваме рулото на кръгчета с дебелина 5-6 мм и покриваме дъното и стените на разглобяема тортена форма. В кухината изливаме крема и покриваме отгоре с кръгчета от рулото. Оставяме тортата в хладилника, за да стегне, а след това я освобождаваме от формата.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...