Продукти:
• 700 г вишни от вишновка (без костилките)
• 1 шоколадов блат за торта (25 см диаметър)
• 750 мл сметана
• 100 г захар
• 1 с. л. царевично нишесте
• 1 пръчица канела
• вишновка
• шоколадови стърготини
Начин на приготвяне:
Разрязваме блата на три тънки пласта. Оставяме вишните да се изцедят. Отделяме 1 чаша вишновка. С част от нея разбъркваме нишестето на кашица. Кипваме вишновката с 2 с.л. захар и канела. После из-важдаме канелата и прибавяме разтвореното нишесте. Слагаме вишновката отново да заври, добавяме вишните (оставяме 12 за украса) и разбъркваме внимателно, докато се сгъсти. Сваляме от огъня и оста-вяме да изстине.
В голяма купа разбиваме сметаната с останалата захар, докато започне да образува твърди връхчета. Намазваме първия блат с тънък слой сметана. С помощта на шприц прибавяме отгоре 4 близко разполо-жени купчинки сметана и запълваме останалото място с половината вишни.
Поставяме втория блат и леко го притискаме. Покриваме последователно с останалите вишни и дебел слой сметана. Поставяме третия блат, поръсваме го с вишновка и покриваме тортата отгоре и отстрани с останалата сметана. Правим с шприца 12 розички от сметана, върху всяка поставяме по една вишна, а средата на тортата и отстрани покриваме с шоколадови стърготини.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...