Кулинарни рецепти » Торта Шварцвалд

 Торта Шварцвалд

Продукти:

• 700 г вишни от вишновка (без костилките)
• 1 шоколадов блат за торта (25 см диаметър)
• 750 мл сметана
• 100 г захар
• 1 с. л. царевично нишесте
• 1 пръчица канела
• вишновка
• шоколадови стърготини

Начин на приготвяне:

Разрязваме блата на три тънки пласта. Оставяме вишните да се изцедят. Отделяме 1 чаша вишновка. С част от нея разбъркваме нишестето на кашица. Кипваме вишновката с 2 с.л. захар и канела. После из-важдаме канелата и прибавяме разтвореното нишесте. Слагаме вишновката отново да заври, добавяме вишните (оставяме 12 за украса) и разбъркваме внимателно, докато се сгъсти. Сваляме от огъня и оста-вяме да изстине.

В голяма купа разбиваме сметаната с останалата захар, докато започне да образува твърди връхчета. Намазваме първия блат с тънък слой сметана. С помощта на шприц прибавяме отгоре 4 близко разполо-жени купчинки сметана и запълваме останалото място с половината вишни.

Поставяме втория блат и леко го притискаме. Покриваме последователно с останалите вишни и дебел слой сметана. Поставяме третия блат, поръсваме го с вишновка и покриваме тортата отгоре и отстрани с останалата сметана. Правим с шприца 12 розички от сметана, върху всяка поставяме по една вишна, а средата на тортата и отстрани покриваме с шоколадови стърготини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало