Кулинарни рецепти » Бисквитена торта с крем

 Бисквитена торта с крем

Продукти:

• 1 готов блат за торта
• 1 кутия кръгли маслени бисквити

За крема:

• 150 г краве масло
• 150 г кокосово брашно
• 125 г захар
• 2 с.л. какао
• 2 яйца
• 1-2 с.л. ром /или коняк/

За сиропа:

• 1 ч.ч. вода
• 1 к.ч. захар

За глазурата:

• 250 г захар
• 2 белтъка
• сокът от половин лимон

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото. Прибавяме кокосовото брашно на фин прах. На слаб огън разбиваме до сгъстяване яйцата, захарта и какаото. Отстраняваме от огъня и продължаваме да разбиваме. Лъжичка по лъжички прибавяме към маслото.

Разрязваме блата хоризонтално на две части, които поръсваме с ром и леко сиропираме. Слепваме ги с част от крема. Намазваме тортата отгоре и отстрани с останалия крем. Заглаждаме и подреждаме бисквитите върху тортата на разстояние една от друга.

Разбиваме белтъците за глазурата и постепенно прибавяме захарта, като продължаваме да разбиваме, докато получим пухкава смес. Накрая ароматизираме с лимоновия сок и заливаме тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало