Кулинарни рецепти » Бисквитена торта с крем

 Бисквитена торта с крем

Продукти:

• 1 готов блат за торта
• 1 кутия кръгли маслени бисквити

За крема:

• 150 г краве масло
• 150 г кокосово брашно
• 125 г захар
• 2 с.л. какао
• 2 яйца
• 1-2 с.л. ром /или коняк/

За сиропа:

• 1 ч.ч. вода
• 1 к.ч. захар

За глазурата:

• 250 г захар
• 2 белтъка
• сокът от половин лимон

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото. Прибавяме кокосовото брашно на фин прах. На слаб огън разбиваме до сгъстяване яйцата, захарта и какаото. Отстраняваме от огъня и продължаваме да разбиваме. Лъжичка по лъжички прибавяме към маслото.

Разрязваме блата хоризонтално на две части, които поръсваме с ром и леко сиропираме. Слепваме ги с част от крема. Намазваме тортата отгоре и отстрани с останалия крем. Заглаждаме и подреждаме бисквитите върху тортата на разстояние една от друга.

Разбиваме белтъците за глазурата и постепенно прибавяме захарта, като продължаваме да разбиваме, докато получим пухкава смес. Накрая ароматизираме с лимоновия сок и заливаме тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало