Кулинарни рецепти » Тиквеник с ябълки

 Тиквеник с ябълки

Продукти:

• 400 г готови кори
• 1 кг тиква
• 2 средно големи ябълки
• 1 ч.ч. захар
• 100 г стафиди
• 100 г смлени орехови ядки
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. канела
• г краве масло

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги настъргваме. Накисваме стафидите в хладка вода и след това ги отцеждаме. Обелваме тиквата, настъргваме я на едро ренде и я задушаваме в олиото до омекване, но да не става на пюре.

Оттегляме тенджерката от огъня и прибавяме захарта, ябълките, стафидите, канелата и смлените орехи. Разбъркваме добре и слагаме върху всяка кора по 3-4 с.л. от плънката, като я разнасяме равномерно.

Навиваме корите на рула и ги нареждаме в намазнена тава като охлюв. Отгоре нахвърляме бучици масло и печем тиквеника във фурна, загрята до 220 градуса.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало