Продукти:
• 400 г готови кори
• 1 кг тиква
• 2 средно големи ябълки
• 1 ч.ч. захар
• 100 г стафиди
• 100 г смлени орехови ядки
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. канела
• г краве масло
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги настъргваме. Накисваме стафидите в хладка вода и след това ги отцеждаме. Обелваме тиквата, настъргваме я на едро ренде и я задушаваме в олиото до омекване, но да не става на пюре.
Оттегляме тенджерката от огъня и прибавяме захарта, ябълките, стафидите, канелата и смлените орехи. Разбъркваме добре и слагаме върху всяка кора по 3-4 с.л. от плънката, като я разнасяме равномерно.
Навиваме корите на рула и ги нареждаме в намазнена тава като охлюв. Отгоре нахвърляме бучици масло и печем тиквеника във фурна, загрята до 220 градуса.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...