Продукти:
• 3 кг свинско месо
• 1 кг сланина
• 80 г сол
• дафинов лист
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината. Посоляваме и прибавяме дафиновите листа - разбъркваме сместа и като изстине я наливаме в буркани, като отгоре слагаме само мас.
Съхраняваме на сухо и хладно място.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...