Кулинарни рецепти » Саздърма от свинско месо

 Саздърма от свинско месо

Продукти:

• 3 кг свинско месо
• 1 кг сланина
• 80 г сол
• дафинов лист

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината. Посоляваме и прибавяме дафиновите листа - разбъркваме сместа и като изстине я наливаме в буркани, като отгоре слагаме само мас.

Съхраняваме на сухо и хладно място.

Автор: Красимир Петров

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало