Продукти:
• 3 яйца
• 8 с.л. захар
• 3 с.л. олио
• 1/2 к. ч. вода
• 1 бакпулвер
• 8 с.л. брашно
• 1 кутия локум
• 1 шепа счукани орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре яйцата с миксера, като постепенно добавяме и останалите продукти без локума. Получената смес изсипваме в правоъгълна форма, покрита с намаслена хартия. Печем в умерено загрята фурна.
След като блатът се изпече, отстраняваме хартията и още топъл, го намазваме с разтворен на водна баня локум, към който прибавяме малко вода. Поръсваме със счукани орехови ядки и навиваме на стегнато руло.
По желание поливаме рулото с шоколад, разтопен на водна баня с вода или прясно мляко.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...