Продукти:
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. галета
• 1 с.л. сметана /или прясно мляко/
• 1 1/2 к.ч. пудра захар
• 1 ванилия
• 2 1/2 с.л. изцедени плодове от сладко
• 2 с.л. захаросани портокалови кори
• 2-3 с.л. натрошени обикновени бисквити
• 2 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с жълтъците и 1 к.ч. захар. Прибавяме навлажнената със сметаната /или млякото/ галета и навлажнените с рома натрошени бисквити. Прибавяме също така ситно нарязаните плодове и портокалови кори. Накрая като внимателно бъркаме, съединяваме с белтъците, разбити на сняг с останалата захар.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета форма и варим на водна баня около 1 час. Поднасяме готовия пудинг със сладък яйчен сос или с плодов сироп по избор.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...