Продукти:
• 180 г бадемови ядки
• 140 г галета от кифли
• 140 г краве масло
• 180 г пудра захар
• 6 яйца
• настърганата кора и сокът от 1 лимон
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Запичаме бадемовите ядки, нарязваме ги на ситно и ги смесваме с галетата. Разбиваме размекнатото масло на пяна заедно със захарта и жълтъците. Прибавяме смесените с галетата бадемови ядки, ванилията, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Накрая прибавяме и разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и варим около 1 час на водна баня. Изчакваме готовия пудинг да се охлади и го обръщаме в подходящ съд за сервиране. Преди да го поднесем заливаме с плодов сироп по избор или със силно подсладено и ароматизирано с ванилия прясно мляко.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...