Продукти:
• 4 яйца
• 4 с.л. захар
• 1 к.ч. брашно
• пудра захар за поръсване
За крема:
• 1 ч.ч. захар
• 1 яйце
• 1 к.ч. брашно
• половин лимон, изчистен от семената
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме брашното. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка и печем в умерена фурна.
Разбиваме яйцето за крема заедно със захарта, прибавяме брашното, 1 ч.ч. вода и настъргания заедно с кората лимон, разбъркваме и сгъстяваме сместа на тих огън.
Разстиламе приготвения крем върху още топлия блат. С помоща на кърпа навиваме блата наруло и поръсваме отгоре с пудра захар.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...