Продукти:
• 1 опаковка меки бисквити
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 ч.л. какао
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 ч.л. ром
За блата:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч амонячна сода
• 2-3 с.л. пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Най-напред приготвяме крем, като натрошаваме много ситно бисквитите и ги смесваме с прясното мляко /или вода/, което предварително сме сварили с какаото и сме изстудили. Прибавяме пудрата захар и рома и разбъркваме добре.
Разбиваме яйцата за блата заедно със захарта. Добавяме пресятото с амонячната сода брашно. Разбиваме сместа, докато побелее, след което я изсипваме в намаслена и послана с хартия правоъгълна тавичка. Печем в умерена фурна.
Намазваме готовия блат, докато е още топъл, с бисквитения крем и го навиваме на руло. Поръсваме рулото с пудра захар.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...