Кулинарни рецепти » Белтъчен замък

 Белтъчен замък

Продукти:

• 9 белтъка
• 4 жълтъка
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. сладко от малини (кайсии или праскови)

За ваниловия сос:

• 5 жълтъка
• 3 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 равна с.л. нишесте
• 1 бучица краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците с малиновото сладко. Отделно обработваме 1 белтък със захарта. Съединяваме смесите и прибавяме към тях обработените с кухненска тел останали 8 белтъка.

Слагаме в намаслена форма за пудинг и печем 25-30 минути на водна баня. Отделяме съвсем леко с ножа ръбовете. Нарязваме, когато изстине и поднасяме с ванилов сос.

Приготвяме соса като смесваме захарта, нишестето, ванилията и жълтъците с млякото. Оставяме да клокне на водна баня, но не спираме да обработваме с кухненска тел.

Красивият замък поднасяме с малко сметана от флакон и течен бял шоколад, върху който поднасяме всяко парче, но не поливаме отгоре, защото десертът би се свил, спаднал и обезформил.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало