Кулинарни рецепти » Фондю

 Фондю

Продукти: (за 4 порции)

• 150 мл бяло вино
• 6 яйца
• 250 г мазно сирене
• 60 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол
• хлебни хапки

Слагаме бялото вино и счукания чесън в тиган и варим на тих огън, докато се изпари половината от течността. Прецеждаме и оставяме да изстине.

Смесваме яйцата, сиренето, разтопеното масло, виното с чесъна, черен пипер и сол и бъркаме на тих огън, докато се образува кремообразна маса.

Поднасяме с препечени хлебни хапки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало