Кулинарни рецепти » Фондю

 Фондю

Продукти: (за 4 порции)

• 150 мл бяло вино
• 6 яйца
• 250 г мазно сирене
• 60 г краве масло
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол
• хлебни хапки

Слагаме бялото вино и счукания чесън в тиган и варим на тих огън, докато се изпари половината от течността. Прецеждаме и оставяме да изстине.

Смесваме яйцата, сиренето, разтопеното масло, виното с чесъна, черен пипер и сол и бъркаме на тих огън, докато се образува кремообразна маса.

Поднасяме с препечени хлебни хапки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало