Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг бакла
• 1 връзка зелен лук
• 4-5 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме баклата заедно със ситно нарязания лук в олиото и 3-4 с.л. вода. След като омекне, добавяме едро нарязаните домати, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан копър. Заливаме с гореща вода и варим 30 мин на тих огън.
Размиваме доматеното пюре и брашното с по малко вода и ги прибавяме към към ястието. Отстраняваме от огъня и подправяме с едро счукан черен пипер.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...