Кулинарни рецепти » Зеленчуци по кантонски

 Зеленчуци по кантонски

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г печурки
• 3-4 моркова
• 2-3 глави лук
• 3-4 домата
• 2 чушки
• 2 с. л. варена царевица
• 2 с. л. олио
• 1/2 ч. ч. бяло вино
• 2 с. л. соев сос
• 1 ч. л. мед (захар)
• розмарин
• лют черен пипер (по желание)
• сол, черен пипер
• счукани пържени фъстъци

Начин на приготвяне:

Нарязваме печурките на филийки, морковите - на пръчици, чушките и лука - на кръгчета. Всеки зеленчук слагаме в отделна паничка.

В тиган сгорещяваме олиото, задушаваме първо морковите и ги изваждаме в паничката. След това задушаваме лука до златисто и също го изваждаме.

Задушаваме гъбите, доматите и чушките и към тях прибавяме вече задушените зеленчуци и царевицата, заливаме с виното, соевия сос и подправките. Задушаваме още 5 минути.

Накрая поръсваме със счуканите фъстъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало