Кулинарни рецепти » Супа ПАВЕЗЕ

 Супа ПАВЕЗЕ
България

Продукти:

• 1 филийка хляб
• 20 г пармезан
• 1 прясно яйце
• 250 мл горещ телешки бульон
• 1 с.л. наситнен пресен лук

Начин на приготвяне:

Изпичаме филийката и я слагаме в предварително затоплена чиния за супа. Поръсваме с настъргания кашкавал и счупваме яйцето върху филийката.

Наливаме внимателно бульона, поръсваме с лук и сервираме веднага.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало