Продукти: (за 4 порции)
• 12 дребни пресни картофчета
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. краве масло
• 2 с.л. грис
• 1 яйце
• 100 г кашкавал
• 1 връзка магданоз
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 щипка босилек
• сол
Начин на приготвяне:
В затопленото масло леко запържваме остърганите дребни картофчета, доливаме топла вода, посоляваме, изсипваме гриса, намаляме огъня, застройваме с яйцето и киселото мляко, начупваме кубчето бульон и поръсваме с наситнения магданоз.
Поднасяме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...