Продукти: (за 4 порции)
• 12 дребни пресни картофчета
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. краве масло
• 2 с.л. грис
• 1 яйце
• 100 г кашкавал
• 1 връзка магданоз
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 щипка босилек
• сол
Начин на приготвяне:
В затопленото масло леко запържваме остърганите дребни картофчета, доливаме топла вода, посоляваме, изсипваме гриса, намаляме огъня, застройваме с яйцето и киселото мляко, начупваме кубчето бульон и поръсваме с наситнения магданоз.
Поднасяме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...