Кулинарни рецепти » Супа от зрял фасул с грис

 Супа от зрял фасул с грис

Продукти:

• 150 г зрял фасул
• 1 главичка лук
• 1 с.л. масло
• 1/2 с.л. брашно
• 1/2 с.л. грис
• 150 мл прясно мляко
• 1 яйце
• ситно нарязан магданоз
• киселина по желание
• крутони за гарниране
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в подсолена вода, отцеждаме и го пасираме.

Загряваме маслото и пържим в него до поруменяване брашното. Прибавяме гриса и пържим и него още 3-4 мин. Разреждаме с топлото прясно мляко, бъркайки непрекъснато, докато получим гладка каша.

Сваляме запръжката от котлона и я разбъркваме с бобеното пюре. Наливаме от водата, в която е врял фасулът, така че да получим желаната гъстота на супата и я клокваме още веднъж.

Оставяме я да поизстине и тогава я застройваме с разбитото в киселината яйце. Наръсваме с магданоз и гарнираме с крутони.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало