Кулинарни рецепти » Супа от зрял фасул с грис

 Супа от зрял фасул с грис

Продукти:

• 150 г зрял фасул
• 1 главичка лук
• 1 с.л. масло
• 1/2 с.л. брашно
• 1/2 с.л. грис
• 150 мл прясно мляко
• 1 яйце
• ситно нарязан магданоз
• киселина по желание
• крутони за гарниране
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула в подсолена вода, отцеждаме и го пасираме.

Загряваме маслото и пържим в него до поруменяване брашното. Прибавяме гриса и пържим и него още 3-4 мин. Разреждаме с топлото прясно мляко, бъркайки непрекъснато, докато получим гладка каша.

Сваляме запръжката от котлона и я разбъркваме с бобеното пюре. Наливаме от водата, в която е врял фасулът, така че да получим желаната гъстота на супата и я клокваме още веднъж.

Оставяме я да поизстине и тогава я застройваме с разбитото в киселината яйце. Наръсваме с магданоз и гарнираме с крутони.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало