Кулинарни рецепти » Супа от карфиол

 Супа от карфиол
/Швеция/


Продукти: (за 4 порции)

• 600 г карфиол
• 500 мл костен бульон
• 500 мл вода
• 40 г краве масло
• 1 жълтък
• 5 с.л. сметана
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Пускаме накъсания на розички карфиол във вряща подсолена вода и варим до омекване.

Изваждаме розичките с решетеста лъжица, нарязваме ги на малки парченца и ги връщаме във водата. Добавяме бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и възваряваме супата.

Прибавяме маслото и бързо застройваме с разбитото със сметаната яйце. Отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало