Продукти: (за 4 порции)
• 600 г карфиол
• 500 мл костен бульон
• 500 мл вода
• 40 г краве масло
• 1 жълтък
• 5 с.л. сметана
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Пускаме накъсания на розички карфиол във вряща подсолена вода и варим до омекване.
Изваждаме розичките с решетеста лъжица, нарязваме ги на малки парченца и ги връщаме във водата. Добавяме бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и възваряваме супата.
Прибавяме маслото и бързо застройваме с разбитото със сметаната яйце. Отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...