Кулинарни рецепти » Зеленчукова супа с овесени ядки

 Зеленчукова супа с овесени ядки

Продукти: (за 5-6 порции)

• 300 г прясно зеле
• 2 картофа
• 1 малка ряпа
• 1 морков
• 1 магданозен корен
• 2 глави лук
• 2 домата
• 1 к.ч. овесени ядки
• 2 с.л. олио
• 7-8 ч.ч. безсолен бульон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите и магданозения корен на кръгчета. Обелваме картофите и ряпата и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме зелето на тънки ивички и заедно с картофите го варим в бульона, докато поомекне.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината. Щом стане прозрачен, прибавяме морковите, ряпата и магданозения корен и също ги запържваме. Накрая прибавяме обелените и настъргани домати и държим още 3-4 мин на огъня.

Сипваме запръжката в супата, прибавяме овесените ядки и доваряваме на умерен огън. Посоляваме готовата супа и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало