Продукти: (за 4-5 порции)
• 750 г домати
• 1 к.ч. грис
• 60 г краве масло
• 3 твърдо сварени яйца
• листа от магданоз и целина
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите и леко ги посолаваме. Сваряваме ги в 1 ч.ч. вода, претриваме през цедка, заливаме ги с 1 л вода и оставяме да заврят отново.
Прибавяме на тънка струя и при непрекъснато бъркане гриса и варим още 10 мин.
Преди да отстраним от огъня прибавяме ситно нарязаните листа от магданоз и целина и поръсваме с черен пипер. Поднасяме супата с нарязаните на кубченца твърдо сварени яйца.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...