Продукти: (за 4 порции)
• 1 връзка копър
• 4 твърдо сварени яйца
• 70 г краве масло
• 2 кофички сметана
• 2-3 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Разтапяме на огъня маслото, прибавяме брашното и когато запръжката леко покафенее, заливаме със сметаната, предварително разбита и разредена с 4 ч.ч. вода. Посоляваме и оставяме супата да ври 10 мин на тих огън, като от време на време я разбъркваме /ако се появят бучки, прецеждаме/.
Накрая поръсваме със ситно нарязания копър. При сервиране във всяка чиния слагаме по 1 яйце, нарязано на едри парчета и заливаме със супата.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...