Продукти: (за 4 порции)
• 1 връзка копър
• 4 твърдо сварени яйца
• 70 г краве масло
• 2 кофички сметана
• 2-3 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Разтапяме на огъня маслото, прибавяме брашното и когато запръжката леко покафенее, заливаме със сметаната, предварително разбита и разредена с 4 ч.ч. вода. Посоляваме и оставяме супата да ври 10 мин на тих огън, като от време на време я разбъркваме /ако се появят бучки, прецеждаме/.
Накрая поръсваме със ситно нарязания копър. При сервиране във всяка чиния слагаме по 1 яйце, нарязано на едри парчета и заливаме със супата.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...