Продукти:
• 500 г кайма /смес/
• 150 г бекон
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1-2 с.л. галета
• босилек
• мащерка
• джоджен
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги изпържваме в сгорещеното олио до златисто оцветяване. Прибавяме ги към каймата. Прибавяме също така 1 яйце, ситно нарязаните ароматни треви, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме и оформяме от сместа “самун”, който слагаме в тавичка за печене. Намазваме с другото яйце, поръсваме с галетата, покриваме с нарязания на тънки филийки бекон и изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...