Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче телешко филе (около 600-700 г)
• 1 к.ч. брашно
• 3-4 гъби
• 1 ч. ч. бяло вино
• 1 ч. л. червен пипер
• 3 с. л. мас
• 1 бучка краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме филето, поръсваме го със сол и червен пипер, овалваме го леко в част от брашно и го намазваме от всички страни с масло.
В тавичка сгорещяваме маста и запържваме в нея филето. Нарязваме на тънки ивички гъбите и ги слагаме в тавата заедно с останалото брашно и виното.
Оставяме филето да се сготви добре, после го изваждаме в чиния и го нарязваме на резени. Поливаме соса от готвенето върху месото.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...