Кулинарни рецепти » Телешко филе с гъби

 Телешко филе с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 парче телешко филе (около 600-700 г)
• 1 к.ч. брашно
• 3-4 гъби
• 1 ч. ч. бяло вино
• 1 ч. л. червен пипер
• 3 с. л. мас
• 1 бучка краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме филето, поръсваме го със сол и червен пипер, овалваме го леко в част от брашно и го намазваме от всички страни с масло.

В тавичка сгорещяваме маста и запържваме в нея филето. Нарязваме на тънки ивички гъбите и ги слагаме в тавата заедно с останалото брашно и виното.

Оставяме филето да се сготви добре, после го изваждаме в чиния и го нарязваме на резени. Поливаме соса от готвенето върху месото.

Автор: Ирина Маринова

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало