Кулинарни рецепти » Пълнен заек

 Пълнен заек

Продукти:

• 1 заек с дреболиите
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.ч. вино
• оцет
• магданоз
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплакваме го и посоляваме. Оставяме го още 2-3 часа на студено.

Отделно сваряваме дреболиите в подсолена вода. Отцеждаме и ги нарязваме на ситно.

Запържваме ситно нарязания лук заедно с ориза в половината от мазнината, наливаме бульона от дреболиите и варим, докато оризът омекне. Връщаме дреболиите, поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз и разбъркваме.

Пълним заека с тази смес и зашиваме отвора. Намазваме напълнения заек с останалата мазнина, поръсваме с червен пипер и го покриваме с алуминиево фолио. Печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало