Продукти:
• 1 заек с дреболиите
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.ч. вино
• оцет
• магданоз
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплакваме го и посоляваме. Оставяме го още 2-3 часа на студено.
Отделно сваряваме дреболиите в подсолена вода. Отцеждаме и ги нарязваме на ситно.
Запържваме ситно нарязания лук заедно с ориза в половината от мазнината, наливаме бульона от дреболиите и варим, докато оризът омекне. Връщаме дреболиите, поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз и разбъркваме.
Пълним заека с тази смес и зашиваме отвора. Намазваме напълнения заек с останалата мазнина, поръсваме с червен пипер и го покриваме с алуминиево фолио. Печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...