Кулинарни рецепти » Пълнен заек

 Пълнен заек

Продукти:

• 1 заек с дреболиите
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.ч. вино
• оцет
• магданоз
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплакваме го и посоляваме. Оставяме го още 2-3 часа на студено.

Отделно сваряваме дреболиите в подсолена вода. Отцеждаме и ги нарязваме на ситно.

Запържваме ситно нарязания лук заедно с ориза в половината от мазнината, наливаме бульона от дреболиите и варим, докато оризът омекне. Връщаме дреболиите, поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз и разбъркваме.

Пълним заека с тази смес и зашиваме отвора. Намазваме напълнения заек с останалата мазнина, поръсваме с червен пипер и го покриваме с алуминиево фолио. Печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало