Кулинарни рецепти » Руло от осмянка

 Руло от осмянка

Начин на приготвяне:

Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо има леко крушовидна форма.

Разстила се върху маса. Поръсва се обилно със сол и чубрица. Разпръскват се зърна черен пипер, бахар и няколко натрошени дафинови листа. Шпикова се с 10-15 скилидки чесън. Навива се на много стегнато руло, усуква се със здрава връв, като се оставя примка за окачване. Посолява се и отвън.

След това рулото се завива в амбалажна хартия и отново се обвръзва с връв по цялата дължина, за да не влиза въздух. Закача се на хладно и проветриво място. Солта го изпича и то започва да капе. Тогава може да се изнася и на слънце. След около 20 дни рулото е готово за консумация.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало