Кулинарни рецепти » Руло от осмянка

 Руло от осмянка

Начин на приготвяне:

Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо има леко крушовидна форма.

Разстила се върху маса. Поръсва се обилно със сол и чубрица. Разпръскват се зърна черен пипер, бахар и няколко натрошени дафинови листа. Шпикова се с 10-15 скилидки чесън. Навива се на много стегнато руло, усуква се със здрава връв, като се оставя примка за окачване. Посолява се и отвън.

След това рулото се завива в амбалажна хартия и отново се обвръзва с връв по цялата дължина, за да не влиза въздух. Закача се на хладно и проветриво място. Солта го изпича и то започва да капе. Тогава може да се изнася и на слънце. След около 20 дни рулото е готово за консумация.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало