Кулинарни рецепти » Бахур

 Бахур

Продукти:

• 1 кг бял и черен свински дроб
• 1 кг месо
• 1 кг сланина от главата
• 1 сърце
• дебели свински черва
• 200 г ориз
• 70 г сол
• 40 г стрита чубрица
• 3 ч. л. бахар
• 2 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Накълцваме на ситно месото, белия и черния дроб, сърцето и сланината и ги размесваме с подправките, ориза и малко вода.

Със сместа напълваме почистените и добре измити черва. Варим ги на тих огън в леко подсолена вода, после ги отцеждаме и прибираме на студено място.

Автор: Димо Панайотов

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало