Кулинарни рецепти » Бахур

 Бахур

Продукти:

• 1 кг бял и черен свински дроб
• 1 кг месо
• 1 кг сланина от главата
• 1 сърце
• дебели свински черва
• 200 г ориз
• 70 г сол
• 40 г стрита чубрица
• 3 ч. л. бахар
• 2 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Накълцваме на ситно месото, белия и черния дроб, сърцето и сланината и ги размесваме с подправките, ориза и малко вода.

Със сместа напълваме почистените и добре измити черва. Варим ги на тих огън в леко подсолена вода, после ги отцеждаме и прибираме на студено място.

Автор: Димо Панайотов

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало