Кулинарни рецепти » Студен ростбиф със зеленчуци

 Студен ростбиф със зеленчуци
/Молдова/

Продукти: (за 4 порци)

• 600 г говеждо или телешко месо от гръдната част
• 3 с. л. краве масло
• 4 домата
• 1 глава червено зеле
• 2 краставици
• хрян
• зелена салата
• сол,черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от сухожилията, измиваме го и го подсушаваме, натриваме го със сол и го изпържваме в сгорещеното масло. Слагаме го да се пече във фурната. От време на време го обръщаме и поливаме със сока и мазнината от печенето.

След като готовият ростбиф изстине, го нарязваме напречно на парчета с дебелина 0,5 см, които подреждаме върху блюдото, гарнираме с листа от зелена салата, домати и краставици, нарязани на кръгчета и с настърган хрян. Прибавяме и тънко нарязано червено зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало