Кулинарни рецепти » Студено антре с език

 Студено антре с език

Продукти:

• 500 г език
• 60 г краве масло
• 1 консерва грах
• 1 малко бурканче мариновани гъби
• черен пипер, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Добре измития език варим в студена подсолена вода, вадим го топъл и го обливаме със студена вода. Обелваме му кожата.

Задушаваме граха с половината от маслото. Подправяме със сол, черен пипер и инидйско орехче.

В другата част от маслото изпържваме гъбите и ги подправяме със сол и черен пипер.

Изстиналия език нарязваме на филийки, редим ги в средата на платото и около тях правим венци от граха и гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало